Schilderlessen


José Stigt

José begeleidt verschillende kleine groepjes enthousiaste schilders in haar werkruimte thuis. Beginnende leerlingen krijgen de eerste lessen van de eerste cursus opdrachten waarin kennis gemaakt wordt met het materiaal, daarna gaat u onder begeleiding en naar eigen idee-en schilderen. Zowel voor beginners als voor gevorderden zijn dit heel gezellige en leerzame middagen.

In overleg behandelen we verschillende schildermethodes, net waar uw nieuwsgierigheid ons brengt.

Ook  kunnen we locaties bezoeken om inspiratie op te doen (te denken valt aan musea en/of speciale exposities) en ook een buitenworkshop met de cursisten is altijd heel gezellig, ofschoon uiteraard vrijblijvend.

De kosten zijn €125  per kwartaal (10 lessen), inclusief de paneeltjes – die in ruime mate en in verschillende formaten aanwezig zijn -, verf, gebruik van penselen en koffie/thee. Tijden zijn ’s middags van 13.30u tot 15.30u, ’s avonds van 19.30 tot 21.30u. 

We schilderen van september tot half mei, instappen kan gedurende het hele jaar; we werken met een zogenaamde strippenkaart met 10 strippen. U krijgt een seintje als uw strippenkaart op is en dan beslist u of u verder wilt of wilt stoppen. 

De voorbeelden die aanwezig zijn worden probleemloos uitgebreid na een zoekactie online tijdens de les, waarbij u geholpen wordt met zoeken en printen. Natuurlijk kunnen ook zelfgemaakte of gevonden foto’s worden gebruikt. 

Wilt u liever op doek schilderen kan dat ook, maar die dient u zelf mee te nemen/kopen, zodat u ook zelf het formaat en de kosten kunt bepalen.

Onze schilderclub heeft een eigen facebookpagina waar elke week de voltooide schilderijtjes worden geplaatst, zodat u daar wat meer inzicht krijgt wat er zoal geschilderdt word. 

Mandy Groot

Na een hele zomer hard werken kan Mandy haar nieuwe zolderatelier in gebruik nemen. Ze heeft heel veel zin in het nieuwe seizoen. Lijkt het jou ook leuk om te schilderen (olieverf of acryl)/ aquarelleren/ pastelleren in een ontspannen sfeer? Dan is er goed nieuws… er zijn nog een paar plekken beschikbaar:
Maandagmiddag 13:30-16:00 uur (oneven weken)
Donderdagochtend 9:30-12:00 uur (elke week)
En… bij voldoende animo (minimaal 3 personen) start ze met een nieuwe groep starten op zondagochtend 9:30-12:00 uur.
Kijk voor meer informatie op haar website.

Marianne Eugster

Ik nodig u van harte uit om aan te sluiten bij één van mijn schildergroepen welke ik les geef in mijn atelier aan de Oudburgerlaan 9 in Heiloo. De groepen zijn klein en er is voor u als individu veel aandacht.
U kunt zich inschrijven voor de maandag (ochtend, middag of avond), woensdag (middag of avond), donderdag (morgen of middag).

Ochtend: 9.00 tot 11.30 uur.
Middag: 13.30 tot 16.00 uur.
Avond: 19.30 tot 22.00 uur.

Mogelijke schildertechnieken zijn met aquarel en acrylverf. Ook met andere materialen kan gewerkt worden. Ik werk niet met olieverf.

U zorgt zelf voor materialen en heeft voor 215,- euro recht op 15 lessen met twee keer de mogelijkheid om in te halen.
De lessen starten in september en eindigen in mei/ juni.